opvang voor moeder en kind

opvang voor moeder en kind

opvang voor moeder en kind.

Soms wil je als moeder het beste aan je kind geven, maar kun je dit niet zonder hulp. Dan kan een verblijf in de moeder en kind opvang een oplossing zijn. Hier leer je hoe je je kind de opvoeding, veiligheid en structuur kunt bieden die het nodig heeft. Tegelijkertijd krijg je begeleiding bij je eigen ontwikkeling.

Het huis is speciaal voor moeders tussen de 16 en 34 jaar, die willen leren hoe zij hun kind voldoende veiligheid, structuur en opvoeding kunnen bieden.

veilige woonomgeving

begeleiding naar herstel.

Het moeder kind huis biedt een veilige woonomgeving voor jou en je kind. We nemen de opvoeding van je kind niet over, maar zijn er om jou te helpen om je kind te geven wat het nodig heeft: een veilige omgeving, een gezonde structuur en een gezonde opvoeding.

Hier bieden wij begeleiding bij:

  • dagbesteding
  • hechtingsproblemen,
  • ontwikkelingsproblemen van het kind
  • omgangsregelingen
  • crisisinterventie
  • versterken van sociaal netwerk van de moeder

Door middel van persoonlijke gesprekken en groepstrainingen ontvang je begeleiding voor je eigen groei en herstel.

verblijfsduur.

Hoe lang je kunt verblijven, is afhankelijk van je indicatie voor zorg. Gemiddeld wonen moeders een jaar in het moeder kind huis, gevolgd door ambulante woonbegeleiding in de woonplaats van herkomst. Om een stabiele omgeving te bieden, is het niet mogelijk om voor een periode korter dan drie maanden te verblijven.

faciliteiten en locatie.

Het moeder kind huis is gehuisvest in The Abbey, een voormalig klooster dat naast Maastricht op het landgoed Heerdeberg ligt. De moeders hebben een eigen etage, bestaande uit twee woongroepen. Iedere woongroep biedt plaats aan maximaal vier moeders met kinderen. Naast de kamers voor moeders en kinderen heeft elke woongroep een eigen keuken, badkamers, eetkamer en zitkamer.

De locatie is landelijk en toch vlakbij een bushalte, winkels en scholen. In de tuin van is speelruimte voor kinderen en in de omgeving kan er goed gewandeld worden. Naast het hoofdgebouw zijn er ook diverse bijgebouwen. Daar maken wij gebruik van de trainingsruimten en andere faciliteiten.

Voor kinderen die naar de basisschool gaan hebben we afspraken lopen met basisschool Suringar voor versnelde instroom.

meer informatie?

neem contact op.

Je kunt bij het moeder kind huis verblijven op grond van een indicatie voor verblijf of voor ambulante begeleiding vanuit de WMO.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op!

088 939 03 00 contact@zijn.nl