EVC InHouse traject

EVC InHouse traject

evc inhouse traject.

Jeugdzorgprofessionals in Nederland moeten een SKJ-registratie (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) hebben. Met een registratie laat je zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties. Ook laat je hiermee zien dat je continu werkt aan je vakbekwaamheid en investeert in de kwaliteit van je vak.

Om jeugdzorgprofessionals te helpen met deze registratie, zijn we in samenwerking met Libereaux een EVC InHouse traject gestart. Daarbij draait het om Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). Tijdens het EVC-traject begeleiden we je om jouw werkervaring inzichtelijk te maken ten aanzien van het beroepsprofiel Jeugd- en Gezinsprofessional. Voldoe je aan de eisen, dan ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs. Met dit bewijs kun je je vervolgens (her)registreren in het SKJ-register.

evc inhouse

voor wie?

Ben je werkzaam als jeugdzorgprofessional en wil je voldoen aan de eisen van de SKJ-registratie? Neem dan contact op. We maken graag kennis met je om te zien waar je staat en hoe we jouw EVC Inhouse traject vorm kunnen geven.

Het EVC-traject is geschikt voor jou als je:

  • minstens 1 jaar werkzaam bent in een hbo-functie;
  • verantwoordelijk bent voor de taken die volgens de norm verantwoorde werktoedeling door een geregistreerd professional moeten worden uitgevoerd;
  • niet voldoet aan de registratie-eisen voor de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals in het SKJ (bijvoorbeeld omdat je een mbo-diploma hebt of je hbo- of wo-opleiding niet hebt afgerond of omdat je huidige hbo-diploma geen toegang geeft tot het SKJ register).

wat houdt het traject in?

Het EVC InHouse traject duurt circa 12 weken. We starten met een intake om te zien of je in aanmerking komt voor het traject en beoordelen hoe jouw ervaring en competenties zich verhouden tot de gestelde eisen. Om voor registratie in aanmerking te komen, moet je aan kunnen tonen dat je voldoet aan minstens 80% van de eisen per deskundigheidsgebied (6 in totaal). De bewijsstukken verzamel je in een digitaal portfolio. Wij begeleiden je bij het opbouwen van het portfolio. Als je portfolio compleet is, wordt dit beoordeeld door twee vakinhoudelijke assessoren van Libereaux, waarmee je ook een gesprek hebt: het criteriumgericht interview. Het interview draait om je werkervaring en geeft ruimte om je portfolio toelichten. Na afloop van het gesprek schrijven de assessoren de EVC-rapportage met de conclusies. Als je het traject succesvol afrondt, ontvang je direct het Vakbekwaamheidsbewijs waarmee je je kunt registreren in het SKJ-register.

zijn. en liberaux

waarom deze samenwerking?

Als ZIJN. willen we bijdragen aan de professionalisering van de jeugdzorg. Onze eigen hulpverleners, maar ook zzp’ers in ons netwerk, stimuleren we daarom graag om zich verder te ontwikkelen. Als ZIJN. kennen we de jeugdzorg van binnenuit; het werkveld en de methodieken. Vanuit die ervaring kunnen we kandidaten begeleiden en zo bijdragen aan de scholing en ontwikkeling van professionals. Onze medewerkers zijn getraind door Libereaux om de juiste portfolio begeleiding te kunnen bieden.

Erkend EVC-aanbieder

De formele toetsing wordt gedaan door Libereaux, een erkende EVC-aanbieder via het Nationaal Kenniscentrum EVC. Waar wij de kandidaten begeleiden bij het opbouwen van hun portfolio, doen zij de finale beoordeling, zodat de kwaliteit gewaarborgd is.