van retail naar zorg

van retail naar zorg

medewerker in beeld

Eileen van Sikkelerus

Even voorstellen:

Ik ben Eileen. De afgelopen tien jaar werkte ik in de retail. De reden dat ik na tien jaar een ander pad heb gekozen, is omdat ik ervaring wilde opdoen bij een ander bedrijf, of in een andere sector, met als doel om een nieuwe uitdaging te vinden en mezelf verder te ontwikkelen. Ook wilde ik graag werk doen dat een groter maatschappelijk belang heeft. Ik deed al langere tijd vrijwilligerswerk en daar heb ik ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te kunnen betekenen, ook al wordt dit niet in geld uitbetaald. Ik keek er naar uit om te werken bij een werkgever die als doel heeft om andere mensen te helpen.

Waarom ZIJN?

Niet geheel onbekend met de zorg, werd ik toch weer geraakt door de liefdevolle en intense verhalen van een vriendin over haar ervaringen in de zorg en haar werkgever ZIJN. Ik was op zoek naar een plek waar ik als persoon met mijn ervaring een meerwaarde kon zijn en dit viel samen met de wens die ZIJN op dat moment had om de commerciële slagkracht te vergroten.

Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik gegrepen door de puurheid en kwetsbaarheid van de kern van ZIJN. Het draait hier om mensen, in de puurste zin van het woord. Ik voelde de interesse in mij als persoon, in wie ík ben, in wat ik kan toevoegen door mezelf te zijn en in welke uitdaging er voor mij lag. Hoewel ik het ook spannend vond, ben ik het avontuur vol vertrouwen aangegaan en inmiddels ben al weer vier maanden werkzaam als commercieel projectmanager. Samen met drie collega’s vormen we het team ‘Personele dienstverlening’ en regelen we o.a. de planning en de werving en selectie van nieuwe ZZP’ers. Ook kwaliteitsbeheer en accountmanagement is hier onder gebracht.

bekijk ook

  • verhaal.
  • Als ik weer bij papa en mama ga wonen…
  • verhaal.
  • Begrip opent deuren, onbegrip doet ze dicht
  • Rivelino Rigters
  • verhaal.
  • in het vliegtuig na jaren pleinvrees.