een directe zorgprofessional die al veel voor mensen heeft betekend.

een directe zorgprofessional die al veel voor mensen heeft betekend.

ditZIJNwij

zorgprofessional Ketura.

even voorstellen.

Ketura (35) verzorgt voor ZIJN. specifieke maatwerktrajecten voor zorgvragers die te maken hebben met loverboyproblematiek. We vertellen je graag meer over deze ondernemende en directe zorgprofessional!

Na een aantal jaren als stewardess te hebben gewerkt, heeft Ketura 13 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika. Ze werkte er op een opvanglocatie voor prostituées en mensen met verslavingsproblematiek. Tijdens haar werk groeide het besef dat ze veel voor mensen kon betekenen, in de vorm van begeleiden, hulp en ondersteuning bieden. Uiteindelijk heeft ze in het land een groot project opgezet voor kinderen van prostituées en verslaafden, waarbij onder meer gezorgd werd voor huisvesting, begeleiding en activiteiten.

loverboyproblematiek.

Na terugkeer in Nederland, heeft ze de HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan. Tijdens de stage in haar derde leerjaar heeft ze ervaring opgedaan met crisishulp, waarbij ze zich onder meer inzette voor jonge meiden (12 tot 18 jaar), die te maken hebben gekregen met mensenhandel of loverboyproblematiek. Uiteindelijk heeft ze zich ook in deze doelgroep gespecialiseerd en is ze na enkele jaren groepswerk en ambulant werk crisisconsulent geworden, waarbij ze 8 groepen aanstuurde. Sinds 2020 werkt ze voor ZIJN., waar ze inmiddels binnen haar specialisatie specifieke maatwerktrajecten voor meiden verzorgt.

‘ook kleine stapjes tellen’.

Ketura merkt in haar werk dat vooruitgang hem vaak zit in het bewust voortborduren op kleine successen. Ook de kleine stapjes tellen en helpen de zorgvrager vooruit te komen. Daarom vindt ze het belangrijk dat ook die kleine stapjes gevierd worden, omdat ze uiteindelijk leiden tot meer vertrouwen en vooruitgang.

eerlijk en direct.

Ketura is actief (ze sport fanatiek en is dol op stedentrips en lange reizen), ondernemend en werkt graag hard. Ze is direct en altijd eerlijk – Ketura zegt waar het op staat, en maakt hierin geen onderscheid tussen cliënten en collega’s. Op het werk vindt ze sfeer en gezelligheid erg belangrijk. Ze is hier ook bewust mee bezig en gebruikt haar voelsprieten om aan te voelen wanneer situaties, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van veel spanning, in positieve zin omgedraaid kunnen worden. Daarnaast vindt ze het belangrijk om te luisteren, in plaats van te oordelen.

waarom kiezen voor ZIJN.?

Ze kon bij vele bureaus aan de slag, maar koos uiteindelijk voor ZIJN. Het contact en de menselijkheid spraken haar aan. Ook vindt ze de begeleiding bij ZIJN. prettig, omdat ze het gevoel heeft dat iedereen elkaar echt wil kennen, om zo elkaars kwaliteiten aan te vullen.

 

bekijk ook

  • testimonial.
  • een verbinder die herkend wordt aan haar lach.
  • ditZIJNwij
  • testimonial.
  • warm in de betrekking, duidelijk op de inhoud.
  • ditZIJNwij
  • testimonial.
  • een schat aan ervaring
  • ditZIJNwij