GRATIS training of workshop.

GRATIS training of workshop.

€ 1.000,- STAP-budget

kies jouw GRATIS training of workshop bij ZIJN. academy

Sinds 1 maart 2022 kan iedereen een STAP-budget van maximaal €1000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling. De overheid biedt met dit initiatief een enorme kans voor mensen die graag willen ontwikkelen en het beste uit zichzelf willen halen. Ook jij kunt deze subsidie gebruiken voor je deskundigheidsbevordering. Ons gehele aanbod komt in aanmerking voor het STAP-budget. Dit betekent dat je jouw training of workshop GRATIS kunt volgen als het UWV je aanvraag goedkeurt!

inschrijven.

Inschrijven voor een training bij ZIJN. academy kan nu al. Wil je in aanmerking komen voor het budget, dan dien je bij je inschrijving -in het veld ‘opmerkingen’- aan te geven dat dit gaat om een STAP-aanmelding. Je ontvangt dan van ons je STAP-aanmeldingsbewijs. Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV maar LET OP! Dit geeft geen garantie op toekenning.

Als je het aanmeldbewijs hebt ontvangen dan kan je het volgende aanvraagtijdvak, dinsdag 28 februari 2023 vanaf 10:00 uur, jouw STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het aantal beschikbare budgetten is beperkt, dus wees er op tijd bij. Klik hier voor een filmpje van het UWV waarin zij het STAP-budget en het aanvragen uitleggen.

BEKIJK DIRECT ONS TRAININGSAANBOD.

met je STAP-aanmeldbewijs doorloop je de volgende stappen:

 1. Ga naar www.stapuwv.nl, het STAP-portaal van UWV. Tip: Gebruik voor je STAP-aanvraag een laptop of desktop. Dit omdat je ook een bestand moet uploaden en dat is lastig met een telefoon.
 2. Klik vóór 10.00 uur op ‘aanvragen STAP-budget’. Dan ontvang je om 10.00 uur precies een melding dat je aan de wachtrij bent toegevoegd. (De plek in de wachtrij is niet afhankelijk van het moment waarop je vóór 10.00 op ‘Aanvragen STAP-budget’ hebt geklikt.)
 3. Log in met je DigiD.
 4. Upload je digitale STAP-aanmeldingsbewijs (dat je van ons hebt gekregen).
 5. Vul je student-, klant- of inschrijfnummer in (dat je kunt vinden op je STAP-aanmeldingsbewijs).
 6. Bevestig de opleiding die via een ‘vooraanmelding’ door de opleider voor je is klaargezet (en anders: selecteer zelf de opleiding die ook op het STAP-aanmeldingsbewijs is opgenomen).
 7. Beantwoord nog enkele vragen over je situatie.
 8. Dien je aanvraag in.
 9. Wacht op reactie van UWV. Na toekenning ontvang jij en ook je opleider bericht van UWV. UWV maakt het geld over naar de opleider (je krijgt dus zelf geen geld op je rekening). En je opleider zet je voorlopige aanmelding om in een daadwerkelijke inschrijving.

aanvraagtijdvak.

Het jaar is verdeeld in diverse aanvraagtijdvakken, waarin het STAP-budget steeds aan een deel van de deelnemers wordt uitgereikt.

In 2023 zijn er de volgende vijf STAP-aanvraagtijdvakken:

28 februari – 30 april
Vraag je op 28 februari 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 maart 2023 en uiterlijk op 30 juli 2023.
1 mei – 2 juli
Vraag je op 1 mei 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 mei 2023 en uiterlijk op 30 september 2023.
3 juli – 3 september
Vraag je op 3 juli 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 31 juli 2023 en uiterlijk op 30 november 2023.
4 september – 31 oktober
Vraag je op 4 september 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 2 oktober 2023 en uiterlijk op 31 januari 2024.
1 november – 31 december
Vraag je op 1 november 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 november 2023 en uiterlijk op 31 maart 2024

voorwaarden STAP-budget voor deelnemers.

 1. Je bent tenminste 18 jaar en je hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebt bereikt;
 2. Je bent een burger van de Europese Unie;
 3. Je ontvangt momenteel geen andere tegemoetkomingen, zoals studiefinanciering of andere onderwijs gerelateerde financiering;
 4. Je hebt in het afgelopen kalenderjaar geen STAP-budget ontvangen;
 5. Er genoeg STAP-budget is.

BEKIJK DIRECT ONS TRAININGSAANBOD.

Voor meer vragen of informatie kan je ons bereiken via 088-9390399 of mail naar academy@zijn.nl. Wij kijken ernaar uit om je terug te zien op onze informele trainingslocatie 💜.

bekijk ook

 • nieuws.
 • Geweldloos Verzet.
 • training
 • nieuws.
 • Kennissessie Presentiegericht werken
 • kennissessie
 • nieuws.
 • regio zuid-kennemerland en ijmond kiest ‘planet young’
 • samenwerkingsverband specialistische jeugdhulp