kan niet in een groep functioneren?

kan niet in een groep functioneren?

kan niet in een groep functioneren?

 

Beste mensen van ZIJN.,

Onze zoon van destijds 6, nu 7, stond op een heel moeilijk punt in zijn leven. Hij was namelijk al op diverse scholen afgewezen, alsook bij instellingen en werd bestempeld als: “kan niet in een groep functioneren”.

Dat deed zijn zelfbeeld geen goed. Hierdoor begon hij meer en meer gedrag te laten zien dat bevestigde wat hij kende: “het lukt mij niet in een groep” en “ik ben lastig en complex”. De selffulfilling prophecy zeg maar.

Toen de 1-op-1 begeleiders van ZIJN. in beeld kwamen, kregen wij andere feedback. “Jullie zoon maakt stappen en wij durven het aan om met hem samen weer stappen richting school te zetten.”

Na enkel berichten als “hij is erg complex en vertoont dan ook erg complex gedrag”, kregen wij weer hoop! We konden haast niet geloven dat het lieve, humoristische en super blije ventje dat hij eigenlijk was, weer naar buiten mocht komen. Er moest alleen wel de juiste knop gevonden worden om hem weer te laten ontwikkelen. Die knop bleek te bestaan uit oprecht vertrouwen en oprechte aandacht.

Dankzij de feedback van deze begeleider durfden we het samen met ZIJN. aan om een out-of-the-box-plan te creëren. We zouden onze zoon met 1-op-1 begeleiders die voor hem bekend en veilig waren, naar school laten gaan. Na een gat van meer dan een jaar (!!!) kozen we ervoor om hem samen alle vertrouwen te geven en het gewoon te gaan doen.

De beste stap ooit. Hij bloeide in no time helemaal op.

 • Is leergierig.
 • Ligt goed in de groep, maakt vriendjes.
 • Heeft weer meer vertrouwen in zichzelf want hij doet succeservaringen op.
 • Lacht veel en neuriet bijna de hele dag.
 • Hij heeft een kanjer van een juf die hem vanaf dag 1 helemaal omarmde voor wie hij is, hem oprecht vertrouwen gaf, aandacht gaf. Hij kreeg een plekje.

Ons kind kreeg weer een plekje. Een kans. Het valt niet te omschrijven wat dit voor ons betekent. Ons hele gezin komt weer tot rust en we kunnen weer echt genieten van elkaar. Want als er één schakel in het gezin niet goed gaat, heeft dat effect op allemaal.

Het hele traject heeft voor ons ouders gevoeld als teamwerk met de begeleiders, de gemeente en de kwaliteitsmedewerker. Wij als ouders zijn betrokken in het hele proces. We hebben het samen gedaan. Dat is volgens mij, naast het vertrouwen en de aandacht, ook een factor geweest voor het succes dat we nu ervaren. We zijn voor altijd dankbaar dat dit positieve keerpunt gerealiseerd is voor ons prachtige ventje.

We wisten dat het mogelijk was, maar hadden out of the box meedenken, begeleiding en vertrouwen nodig om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Dit hebben wij bij jullie gevonden. Wat zijn we blij dat jullie er ZIJN.

Hartelijke groeten,

 

Owen en Roos Naujoks

Foto gebruikt met toestemming. Roos deelde eerder haar ervaringen via LinkedIn.

bel mij terug.

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  contact opnemen.

  088-9390300 contact@zijn.nl

  veel gestelde vragen zijn