opvang voor moeder en kind

opvang voor moeder en kind

opvang voor moeder en kind.

Soms wil je als moeder het beste aan je kind geven, maar kun je dit niet zonder hulp. Dan kan een verblijf in de moeder en kind opvang een oplossing zijn. Hier leer je hoe je je kind de opvoeding, veiligheid en structuur kunt bieden die het nodig heeft. Tegelijkertijd krijg je begeleiding bij je eigen ontwikkeling. Daarnaast bieden we, in samenwerking met interne collega organisaties, ook behandeling voor zowel moeder als kind.

Het Moeder en Kind Huis, dat samen met andere zorgaanbieders gevestigd is in het voormalige klooster ‘The Abbey’ dat naast Maastricht ligt, is bedoeld voor moeders die willen leren hoe zij hun kind voldoende veiligheid, structuur en opvoeding kunnen bieden. In het Moeder en Kind Huis vinden zij een veilige woonomgeving, een gezonde structuur en begeleiding bij de eigen groei.

Toegang.

Voor het verblijf in het Moeder en Kind Huis is een afspraak nodig met de gemeente waar de moeder en/of kind voor de komst naar het Moeder Kind Huis staat ingeschreven. Het is namelijk belangrijk dat deze gemeente garant staat voor de financiering van het hele traject.

ZIJN. in zorg is bij meerdere gemeenten een gecontracteerde zorgaanbieder. Naast de reguliere beschikkingsroute kan er ook altijd een maatwerkbeschikking georganiseerd worden. De plaatsende instantie kan hier altijd contact over op nemen met ons.

Tip: Vraag voordat je contact opneemt met je gemeente of er op korte termijn plaats is in het Moeder Kind Huis. Je kunt dan bij de gemeente aangeven dat je hulp nodig hebt en ook een geschikte plek hebt gevonden.

veilige woonomgeving

begeleiding naar herstel.

Het moeder kind huis biedt een veilige woonomgeving voor jou en je kind. We nemen de opvoeding van je kind niet over, maar zijn er om jou te helpen om je kind te geven wat het nodig heeft: een veilige omgeving, een gezonde structuur en een gezonde opvoeding.

Hier bieden wij begeleiding bij:

  • dagbesteding
  • hechtingsproblemen,
  • ontwikkelingsproblemen van het kind
  • omgangsregelingen
  • crisisinterventie
  • versterken van sociaal netwerk van de moeder

Door middel van persoonlijke gesprekken en groepstrainingen ontvang je begeleiding voor je eigen groei en herstel.

verblijfsduur.

Hoe lang je kunt verblijven, is afhankelijk van je indicatie voor zorg. Gemiddeld wonen moeders 3 maanden tot een jaar in het moeder kind huis, gevolgd door ambulante woonbegeleiding in de woonplaats van herkomst. Om een stabiele omgeving te bieden, is het niet mogelijk om voor een periode korter dan drie maanden te verblijven.

faciliteiten en locatie.

Het moeder kind huis is gehuisvest in The Abbey, een voormalig klooster dat naast Maastricht op het landgoed Heerdeberg ligt. De moeders hebben een eigen etage, bestaande uit twee gangen. Elke gang biedt plaats aan maximaal vier moeders met kinderen. Naast de kamers voor moeders en kinderen heeft elke gang een eigen keuken, badkamers en toiletten. Verder is er een gemeenschappelijke huiskamer in het Moeder en Kind Huis. In het gebouw is een grote ontmoetingsruimte waar bezoek ontvangen.

De locatie is landelijk en toch vlakbij een bushalte, winkels en scholen. In de tuin is speelruimte voor kinderen en in de omgeving kan er goed gewandeld worden. Naast het hoofdgebouw zijn er ook diverse bijgebouwen. Daar maken wij gebruik van de trainingsruimten en andere faciliteiten.