Bouwen aan een team en tegelijk de boel draaiende houden

Bouwen aan een team en tegelijk de boel draaiende houden

bouwen aan een team.

 

“Bouwen aan een team en tegelijk de boel draaiende houden. Om dat te bereiken, heb ik een tijd lang een stevige club nodig die goed kan leveren.”

Een fragment uit een interview met Wim Ebbers – locatiehoofd bij Lister.

ervaring met uitzendbureaus.

Er waren een aantal vacatures die ik niet vervuld kreeg. Ik had geen goede ervaringen met uitzendbureaus. Vanuit het team kreeg ik vaak terug dat ze liever alleen werkten dan met ZZP-ers of uitzendkrachten. Ze zeiden: ‘Daar heb ik niets aan en die moet ik nog instrueren ook.’ Ik was er klaar mee.

Toevallig kwam ik Ernst-Jan tegen, een mede-eigenaar van ZIJN. We raakten in gesprek en ik werd geïnteresseerd. Daarna kreeg ik er een locatie bij waar veel moest gebeuren. Bouwen aan een team en tegelijk de boel draaiende houden. Om dat te bereiken, had ik een tijd lang een stevige club nodig die goed kan leveren. In dit proces heb ik ZIJN. leren kennen.

Het is meer dan alleen het vullen van gaten in een rooster. Dan is het: ‘ik heb geleverd, hier heb je de rekening.’ Nu is er vanaf het begin actief meegedacht met mij als manager.

leuk om er te zijn.

Nu hoorde ik een heel ander geluid terug uit het team: ‘Wat fijn dat je dit gedaan hebt. Want we hebben nu voor het eerst uitzendkrachten en collega’s waar we wat aan hebben.’

Een tijdje was het op de locatie nog een puinhoop. Vanuit het bestaande team waren sommige mensen wat zuur geworden en zeurden dat dingen niet deugde. Toen kwam er een club mensen die er plezier in had om met de doelgroep te werken. Dat was precies wat we nodig hadden.

persoonlijke aandacht.

Ik werk nu bijna 17 jaar bij Lister. Ik heb hiervoor ook bij andere organisaties en met verschillende uitzendbureaus gewerkt en dit is mijn beste ervaring tot nu toe. Het verschil zit in de persoonlijke aandacht en het aansluiten bij waar ik als manager behoefte aan had. Zo belde Ernst-Jan regelmatig op om te vragen of alles nog goed liep. Dat is nou echt ZIJN.

Kan jij ook ondersteuning gebruiken in jouw zorginstelling? Neem contact op!

contact

Foto gebruikt met toestemming. Volg Wim Ebbers in LinkedIn.

Lister begeleidt al ruim 30 jaar mensen met een psychiatrische aandoeningen en/of een verslaving middenin de samenleving. Er zijn verschillende locaties in Utrecht en omgeving.

bekijk ook

  • testimonial.
  • een directe zorgprofessional die al veel voor mensen heeft betekend.
  • ditZIJNwij
  • testimonial.
  • een verbinder die herkend wordt aan haar lach.
  • ditZIJNwij
  • testimonial.
  • warm in de betrekking, duidelijk op de inhoud.
  • ditZIJNwij